Line Holm

Find bøgerne her:

Line Holm lydbog

Line Holm er en dansk forfatter, der blev født i 1975 og er uddannet journalist. Hun er en populær forfatter, der samtidig har masser af tække for det med at grave gode historier frem. Det viser sig ved hendes nominering til Cavlingprisen i 2011 og 2012. Hun har også en bachelor i idéhistorie fra Aarhus Universitet og kommer derfor med solid ballast til at kunne skrive fængende og fængslende bøger.

Skal du høre eller læse bøger, er Line Holm lydbøger et godt bud på rigtig god underholdning, der tager afsæt i fiktion. Vi kommer ind på hendes top 3-bøger om et øjeblik, hvor hun faktisk skriver med en medforfatter i flere af dem. Hun hedder Stine Bolther og er også uddannet journalist. Sammen har de begået nogle mesterværker, der har høstet masser af roser af både læsere/lyttere og kritikere.

Forfatterens top 3

Skal vi fremhæve nogle af Line Holm lydbøger, kommer vi ikke udenom Lovløs, For Barnets Bedste og Kuppet. De første to bøger har hun skrevet med en anden forfatter, som vi kommer ind på om lidt. Sidstnævnte er skrevet af hende selv, hvor hun kaster sig ud i at skrive om danmarkshistoriens største røveri tilbage i 2008, hvor Dansk Værdihåndtering bliver plyndret for intet mindre end 70 millioner.

Fælles for alle Line Holms lydbøger er, at hun er enestående til at skabe medrivende fortællinger, som får hårene til at rejse sig. Det er tydeligt i hendes storytelling, at hun både er uddannet journalist og har en bachelor i idéhistorie. Alt er godt bundet sammen i et levende og malerisk sprog, som giver en god læserytme og indlevelse.

Lovløs bog af Line Holm og Stine Bolthers

I denne bog Lovløs har Line Holm en medforfatter ved navn Stine Bolthers, som hun skriver med i flere af sine bøger. De to supplerer hinanden godt og har skabt et makkerskab, der er imponerer og får ros af såvel anmeldere som læsere og lyttere, hvis du fx mere er til Line Holm lydbog frem for at læse.

Bogen handler kort og godt om et Danmark, der befinder sig i krise, angst og lovløshed. Et mord på en ung pige, som man finder skelettet af, skaber frygt blandt borgerne i København, hvor den siddende drabschef bliver kørt ned. Det fører til massenedlæggelse af arbejdet hos politiet, der brokker sig over dårlige arbejdsforhold.

En ny mand indtager posten som drabschef, Mikael Dirk, som hjælper politihistorikeren Maria Just, som vi følger i dette andet bind i historien. Jagten på morderen går ind, men det er ikke så nemt – selv om hun hjælper ham med at finde spor og mønstre.

For Barnets Bedste lydbog

Bogen her handler igen om Maria Just, der arbejder som historiker på Politimuseet, hvor hun forbereder en udstilling uopklarede mordsager gennem de seneste 100 år. Pludselig finder man generalsekretæren fra Røde Kors myrdet med et tegn ridset på maven.

Mikael Dirk og Frederik Dahlin efterforsker sagen hos politiet, men er fuldstændig på bar bund og har intet at gå efter. Helt klassisk er der en ledelse, der presser på for at se nogle resultater, men de lader vente på sig. Maria Just formår at finde en forbindelse med mordet og et gammelt mord for 52 år siden.

Hun bliver ganske ufrivilligt en del af sagens opklaring med sine åbenlyse evner for den slags, som politiet kan bruge til noget. Det viser sig, at mordet har forbindelse til nogle af de mest magtfulde i landet og udspiller sig til at være en kapitel i dansk historie, som man helst vil glemme af ren og skær skam.

Alle bøger af Line Holm er bestemt værd at lytte til. Du skal lytte til dem, fordi du værdsætter superb storytelling og et godt sammenskruet plot, der er så virkeligt, at det kommer tæt på.