Jussi adler-olsen

Lyt med, når Afdeling Q udfoldes i de nervepirrende krimithrillerbøger "Kvinden i buret", "Fasandræberne" og "Flaskepost fra P".

Læs mere

Find bøgerne her:

Jussi Adler-Olsen lydbøger

Jussi Adler-Olsen er en af de hotteste forfattere lige nu. Trods det kvindeligt klingende navn er det en mand, der blev født i 1950 og har siden 1984 været forfatter og har udgivet en lang række bøger, der blandt andet omfatter ni bøger i serien om Afdeling Q, hvor der er i alt er planlagt 10 bøger.

Jussi Adler står bag en række verdensberømte og succesfulde krimibøger. Særligt romanserien om Carl Mørck og Afdeling Q, som også er blevet filmatiseret, har taget verden med storm. Nærmere bestemt er der solgt over 16 millioner eksemplarer over hele kloden. 

Jussi Adler-Olsen er født og opvokset i København, hvor han blandt andet har en uddannelse inden for filmvidenskab. Inden han for alvor slog igennem som forfatter, har han arbejdet som komponist, boghandler og redaktør på tegneserie. Han udgav sin første bog ”Alfabethuset” i 1997.

Jussi Adler-Olsen er opvokset med en far, som arbejdede som psykiater. Det betyder, at han har stiftet bekendtskab med mange skæve personer, som han har overført til sine nervepirrende og spændende krimithrillerbøger. Bøgerne har vundet mange priser gennem tiden – blandt andet ”Læsernes Bogpris” i 2010, ”De Gyldne Laurbær” i 2011 og amerikanske ”The Barry Award” i 2012.

Med en opvækst på et af landets sindssygehospitaler har Jussi Adler-Olsen en helt speciel måde at fremstille sindssyge på. Lyt med, når Afdeling Q’s univers bliver åbnet op, og det umage par Carl Mørck og Assad begiver sig ud på livsfarlige rejser for at løse nogle af de største forbrydelser. 

Jussi Adler-Olsen er en skarp krimiforfatter, der formår at skabe højintense bøger, som er konverteret til de populære Jussi Adler-Olsen lydbøger. Helt perfekt til at lytte til i bilen på vej til og fra arbejde. Flere af filmene er allerede blevet filmatiseret med blandt andet Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som politimanden Carl Mørck, der forsøger at opklare de grusomme hændelser, som bøgerne tager afsæt i.

Forfatterens top 3

Offer 2117 og Natrium Chlorid er to af de andre spændingskrimier, som Jussi Adler-Olsen har begået. Offer 2117 er igen en bog i serien om Afdeling Q, hvor vi kommer tætteret på Assad – Carl Mørcks makker gennem hele serien. Den tager udgangspunkt i en international undersøgelse og afslører en yderst kompleks baggrundshistorie om selveste Assad.

Bogen kommer omkring Assads tid i Mellemøsten, før han kom Til Danmark og blev politimand og kredser omkring en drabelig fortælling, hvor alt er på spil.

Natrium Chlorid er naturligvis også en af de populære Jussi Adler-Olsen lydbøger. Bogen handler om en række grufulde selvmord og ulykker, der begynder at tegne et mønster. Det er et angiveligt selvmord, der ikke er endeligt opklaret og bliver startskuddet til en efterforskning, hvor de blot må se til og vente på, at der sker endnu et dødsfald for så at regne ud, hvor det næste sker.

To anmelderroste bøger, der er værd at lytte til, hvis du foretrækker det frem for at læse hardback. Men vi mangler den nok bedste Jussi Adler-Olsen lydbog på top 3-listen…

Jussi Adler-Olsen lydbog – “Flaskepost fra P”

Flaskepost fra P” er en bog i rækken om Carl Mørck & Co., hvor to brødre vågner og er blevet bagbundet i et bådhus lige ved vandet. Der er intet spor af kidnapperen, men pludselig er han der igen.

De kan ikke undslippe, men finder en flaske, de laver til en flaskepost med et stykke papir og skriver med deres eget blod og sætter flasken i vandet. Tålmodigheden sættes på prøve, mens flaskens budskab venter på at nå en hjælpsom sjæl derude, som kan redde de to drenge fra dødens klør.

Det bliver et kapløb mod tiden for drengenes overlevelse, mens Carl Mørck og Assad forsøger at finde spor i sagen om drengenes forsvinden.

“Selfies” af Jussi Adler-Olsen

“Selfies” er den syvende bog i række i serien om Afdeling Q, hvor Carl, Assad og Rose er de mest fremtrædende karakterer i bogen, hvor vi i denne bog kommer tættere på Rose og hendes baggrund. Hendes far er død, og hun bebrejder sig selv og får det psykisk rigtigt svært, så hun ender med at blive indlagt.

Carl og Assad forsøger at finde ind til kernen af historien og hendes far, men det viser sig at blive en svær opgave – særligt da Rose pludselig forsvinder. Jussi Adler-Olsen formår igen at få hårene til at rejse sig i denne spændingsfyldte krimithriller, der er neglebidende god.

Lyt til krimibøger af Jussi Adler-Olsen

Med gribende fortællinger og gennemførte karakteropbygninger formår Jussi Adler-Olsen at fange enhver læsers interesse. I den nationale og internationale succes om Afdeling Q møder man antihelten Carl Mørck, hvis skæve person er svær ikke at holde af, og modsætningen Assad, der er definitionen på ”the good cob”. Sammen arbejder de på at løse mysterier og forbrydelser. 

Afdeling Q kan opleves i den første udgave ”Kvinden i buret” om den forsvundne folketingspolitiker, ”Fasandræberne” om et myrdet søskendepar og ”Flaskepost fra P” om flaskeposten med sedlen: ”HJÆLP”. Fortællingerne om Afdeling Q vil ingen ende tage. Lyt med, når Jussi Adler-Olsens bøger sættes i gang, og mysterierne skal løses.