Jakob Martin Strid

Jakob Martin Strid er en autodidakt tegner, forfatter og illustrator, der står bag en bred vifte af provokerende illustrationer og kærlige børnebøger. De to ting hænger ikke just sammen, men Jakob Martin Strid er altså både kendt som politisk provokatør såvel som børnebogsforfatter.

Find bøgerne her:

Autodidakt tegner, forfatter og illustrator 

Jakob Martin Strid havde for alvor sit gennembrud, da figuren Strid optrådte første gang i Politiken. Her var flere politikere, forfattere og andre offentlige personer i skudzonen for Strids mange tegnelege. 

Nemmere bestemt har han gjort sig politisk bemærket med den succesfulde serie, Strid, i Politiken, og børnebogsserien om den lille, lyseblå elefant Mimbo Jimbo. Hans evne til at skrive gakkede rim og skæve fortællinger, der er kombineret med helt fantastiske illustrationer, er værd at opleve og er et hit for både børn og voksne. 

På den anden side – langt væk fra politiske provokationer – kunne han nyde godt at sine velskrevne, underholdende børnebøger såsom ”Mustafas Kiosk”, som indeholder en lang række sjove rim. Her kan man blandt andet møde Mustafa, sørøvere og farlige monstre, ligesom man kan nyde godt af de pragtfulde illustrationer, som også er tegnet af Jakob Martin Strid.  

Mød Mimbo Jimbo og hans venner 

Blandt Jakob Martin Strids børnebøger er der én serie, der skiller sig særligt ud. Det er nemlig børnebogsserien om Mimbo Jimbo – en lille, lyseblå elefant, som er en fantasifuld, opfindsom og kreativ karakter. Du kan blandt andet opleve Mimbo Jimbo-bøger såsom ”Mimbo Jimbo bygger et fyrtårn” og ”Mimbo Jimbo og den lange vinter”. 

Der er ingen tvivl om, at Jakob Martin Strid er en kunstner, der forstår at skabe universer, som både børn og voksne kan leve sig ind i. Lyt med, når Mimbo Jimbo og hans venner drager ud på eventyr og bygger fantasifulde opfindelser på deres rejse.