Ole Lund Kirkegaard

Oplev Lille Virgil, Gummi-Tarzan og Orla Frø-Snappers universer blive præsenteret i Ole Lund Kirkegaards underholdende bøger.

Find bøgerne her:

Ole Lund Kirkegaard: den danske børnebogskonge 

Der er ingen tvivl om, at Ole Lund Kirkegaards børnebogsunivers er noget helt særligt. Han formår nemlig at tage helt almindelige børns hverdagsliv og twiste dem med noget helt ualmindeligt. Det kan blandt andet være ”Gummi-Tarzan”, der møder en heks, som kan opfylde hans ønsker for én dag, eller ”Otto er et næsehorn”, der går fra at være en tegning på tapetet til at være et levende næsehorn. 

Lad Ole Lund Kirkegaards bøger fange dig i et inspirerende og underholdende univers med skæve karakterer, der frembringer et smil på læben. 

Fra Lille Virgil til Orla Frø-Snapper 

Ole Lund Kirkegaard står bag flere elskværdige, varme og skæve karakterer, der præsenteres i hans børnebøger. Hans debut var børnebogen ”Lille Virgil” efterfulgt af ”Albert” og ”Orla Frø-Snapper”.  Han levede fra 1940 til 1979, hvor han gennem tiden har skabt universer, der er elsket af både børn og voksne. Han startede som førstelærer på en lille skole, men besluttede sig i 1977 for at stoppe, så han kunne fokusere på at være fuldtidsforfatter. 

Ole Lund Kirkegaard har modtaget flere priser for sine bøger. Det er blandt andet for ”Albert”, ligesom han også har fået en pris opkaldt efter Orla Frø-Snapper-karakteren. Det er nemlig ”Orla-prisen”, som hvert år uddeles til den bedste børnebog. 

Oplev Ole Lund Kirkegaards bøger

Der er ingen tvivl om, at Ole Lund Kirkegaards bøger skal opleves, læses, lyttes til og leves ind i. Blandt de mange børnebøger bliver der fortalt historier om den opfindsomme, fantasifulde og frie barndom, hvor alt er muligt. 

Ja, faktisk er det muligt at få tegningen af næsehornet til at blive spillevende i ”Otto er et næsehorn”. Det er også muligt for ”Hodja fra Pjort” at rejse til hovedstaden på et flyvende tæppe. En drage med otte ben er naturligvis også helt normal at møde på sin vej, da ”Lille Virgil” drager på eventyr med sine venner. Lyt med, når Ole Lund Kirkegaards universer udfoldes og de skæve karakterer præsenteres.