Skru op for julehyggen med et familieabonnement på lydbøger

Redaktionen

05.12.2022

Dette blogindlæg indeholder reklamelinks.

Giv familien lydbøger i gave

Den første sne er måske faldet, og når der ikke kælkes, kastes med snebolde eller laves snemænd, er indendørshygge den perfekte afslapning i julemånederne.

Hos godelydboger.dk har du muligheden for at skrue op for julehyggen med et familieabonnement på lydbøger.

Lydbøger giver en fantastisk mulighed for fordybelse, hygge og læring, og de kan nydes både sammen og hver for sig. En lydbog er en dejlig måde at slappe af og nyde julehyggen på. Man kan f.eks. sætte en lydbog på under julebagningen, konfektlavning og juleklip, eller til en kop varm kaffe, te eller kakao, når julemusikken har kørt i for mange timer.  

Find ro i travlheden, giv dig selv og dine børn plads til fordybelse, eller hav god underholdning til juleferien lige ved hånden. Lydbøger er fantastiske som familieunderholdning, og her kan der nydes gode gamle julefortællinger, såvel som klassiske eventyr og godnathistorier.

Et lydbogsabonnement er den perfekte julegave for både voksne og børn, og hos godelydboger.dk har vi derfor samlet 5 anbefalinger til børn og voksne, der kan give dig og din familie inspiration til jeres næste lyt. 

5 gode lydbogsanbefalinger til børn

De gode klassikere

Orla Frø-Snapper er en velkendt klassiker hos mange familier, og den kan uden tvivl hjælpe med at holde utålmodigheden til juleaften for døren.

I denne fortælling møder man Orla Frø-Snapper, der er byens værste bølle, og den er fortalt af en lille dreng, der absolut ikke synes, at det er sjovt at bo i samme by som Orla. Men da Cirkus Benito kommer til byen, bliver det straks lidt sjovere!

Denne fortælling er fyldt med Ole Lund Kirkegaards klassiske univers med sjove karakterer, finurligheder og stærke replikker, og den er garanteret underholdning i et par gode timer.

Orla Frø-Snapper Ole Lund Kirkegaard

Pippi Langstrømpe er en klassisk og verdenskendt fortælling af den højtelskede svenske forfatter Astrid Lindgren.

I denne historie møder vi Pippi Langstrømpe, den stærkeste pige i hele verden! Hun bor i Villa Villekulla sammen med sin abe Hr. Nelson og sin plettede hest. I huset ved siden af bor søskendeparret Tommy og Annika, der er artige modstykker til den fritænkende Pippi.

Denne fortælling er spækket med gode citater om at tro på sig selv, eventyr og venskab, og det er en bog, som ethvert barn burde læse. 

Pippi, der bor uden forældre, stiller sunde spørgsmålstegn til autoriteter, og hun er ikke bange for eventyr.

pippi langstrømpe astrid lindgren

Gurli Gris er efterhånden blevet en sand klassiker, i hvert fald på TV, og derfor har hun fået en plads her.

I Gurli Gris møder julemanden, er det juletid, og Gurli Gris skal opføre et julespil i børnehaven med sine venner.

Uventet møder hun julemanden i supermarkedet, og hun inviterer ham straks til at deltage i deres julespil – men har han mon for travlt? 

Gurli Gris er en velkendt karakter for alle børn i dag, og hun er derfor oplagt at bringe med ind i julehyggen.

Gurli Gris møder julemanden

Bring ro til julespændingen

Julestemningen og utålmodigheden til d. 24. december kan være overvældende for et lille barn.

I Kaninen der så gerne ville sove, møder vi Kalle Kanin, der så gerne vil sove, men uanset hvor meget han prøver, kan han ikke falde i søvn.

Bogen er skrevet af svenske adfærdsforsker og forfatter Carl-Johan Forssen Ehrlin, og den bruger bestemte teknikker, der virker beroligende og afslappende. 

Som lydbog fungerer den afslappende og søvndyssende, og den kan implementeres som et sove-ritual, der giver gode rammer for søvn.

Kaninen der så gerne ville sove carl-johan forssen ehrlin

Har Kalle Kanin brug for en pause, kan dit barn med stor fordel lytte til Elefanten der så gerne ville sove af samme forfatter.

Denne bog er nemlig efterfølgeren til forrige bog, og her møder man elefanten Ellen, der så gerne vil sove. Præcis som sin forgænger, bruges der i denne bog specielle teknikker, der hjælper dit barn med at slappe af og falde til ro. 

Historien bliver gennem lydbogen fortalt på en helt særlig måde, der virker søvndyssende, og gennem bogen møder man både velkendte og nye karakterer.

elefanten der så gerne ville sove carl-johan forssen ehrlin

5 gode lydbøger til voksne

Når børnene er lagt i seng, og julefreden sænker sig, er en god lydbog lige sagen.

Efter bragende julekalendere, julegaveræs og hverdagens vante strabadser, har du med en god lydbog mulighed for at smide fødderne op og leve dig ind i en god historie.

Har du længere transporttid til arbejde, kan en lydbog give et godt afbræk for det monotone, og give mulighed for læring og nydelse.

Derfor får du her 5 gode lydbogsanbefalinger til voksne:

Selvhjælpsbøger

Papmaché-reglen af velkendte Hella Joof byder på 25 livsregler, du kan leve efter, hvis du prøver at få mere livslykke.

Bogen har udgangspunkt i Hella Joofs’ eget liv, og præcis som sin forfatter, er den fyldt med god humor og hjertevarme.

Bogen tilbyder livsvejledning til både store og små problemer, og den er oplæst af forfatteren selv. 

Denne bog hjælper dig med at sætte ord på livets uskrevne regler, og den giver anledning til både gode grin og alvorlighed. Hos Hella Joof finder du et erfaret livssyn uden lige, og Papmaché-englen er uden tvivl en bog, som alle voksne burde læse. 

Papmaché-reglen hella joof

Af samme forfatter finder du Tvilling Yndling Grævling, der også tager udgangspunkt i Hella Joofs’ eget liv. Også denne oplæses af Hella selv, og den byder på en fortælling om den multitalente folkekære Hella Joof, der ikke er ræd for at afsløre detaljer om sex, parforhold, økonomi, egen krop og meget mere.

Bogen er blandt de mest populære selvhjælpsbiografier, og den er derfor et must-read! 

Som alle bøger af Hella Joof, er bogen skrevet med en god portion humor, følelse og kant, der gør den spændende, lærerig og personlig at lytte til. 

Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte af parterapeut Jytte Vikkelsøe, får du indsigt i forelskelse og kærlighedens finurlige dynamik.

Her blive du introduceret til en række forskellige cases, der belyser kærligheden uoverensstemmelser og konflikter, og hvordan disse kan ligge til grund for forelskelse, men også være til stor gene i et parforhold. 

Ønsker du mere viden om forelskelse, parforhold og kærlighedens mange nuancer, er dette bestemt bogen for dig!

Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte Jytte Vikkelsøe

Krimihistorier til de mørke aftener

Er du til uhygge og spænding, når mørket hurtigt falder, er Natrium Chlorid af den velkendte forfatter Jussi Adler-Olsen den helt perfekte bog.

I denne bog er vi tilbage i Afdeling Q med Carl Mørck og Assad, der skal opløse en sag om selvmord med løse ender.

I bogen er Corona-krisen aktuel, hvilket giver en masse benspænd i efterforskningen.  

Denne bog er nr. 9 i serien på i alt 10 værker om Afdeling Q, men alle bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, hvis man ønsker. 

Natrium Chlorid jussi adler-olsen

For barnets bedste er første bog i serien på en nyere krimi skrevet af Line Holm og Stine Bolther.

Her følger vi karakteren Maria Just, der er historiker på Politimuseet i København.

Hun er i gang med en udstilling, der giver skræmmende indblik i en aktuel efterforskning. Maria Just bliver indblandet i en efterforskning styret af modstykkerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin. 

Lyt med og hør, hvordan sagen udfolder sig, og glæd dig til bog nr. 2 i serien, Lovløs.

For barnets bedste line holm stine bolther