De bedste lydbøger 2022

Redaktionen

25.11.2022

Dette blogindlæg indeholder reklamelinks.

Find de bedste lydbøger fra 2022

Er du på udkig efter den perfekte lydbog? Så er du er bestemt ikke den eneste. Flere og flere er begyndt at lytte til lydbøger, fordi vi på den måde kan trække os fra den travle hverdag og få vores historier fortalt af dygtige oplæsere. Du har mulighed for at koble fra og lytte, hvor end du befinder dig. Uanset om du har brug for underholdning på vej til arbejde, til løbeturen eller ved stranden, så er der en lydbog til dig.

Vi har samlet de ultimativt bedste lydbøger i 2022, hvor du finder noget til enhver smag.
Er du til den medrivende krimi eller til spændende faglitteratur? Læs med, bliv inspireret, og find den rette lydbog for dig.

1. Kunsten ved at være f*cking ligeglad

I den spændende selvhjælpsbog ”Kunsten at være f*cking ligeglad” af Mark Manson får du vejledning til, hvordan du bruger din tid og energi i et liv fyldt med problemer. Vi har alle sammen problemer, som ofte fylder og tager hårdt på vores energi og glæde. Men vi bliver nødt til at leve med dem, fordi de vil altid være der i enhver form for afskygning. Kunsten er, at vi skal finde ud af, hvordan vi fokuserer på de vigtige ting for og bruger vores energi der.

Hvorfor skal vi bruge så meget tid og energi på alt det, som ingen værdi har for os?

“Kunsten ved at være f*cking ligeglad” er til dig, som ønsker at leve det gode liv og være ligeglad med unødvendige energislugere.

2. Natrium Chlorid

“Natrium Chlorid” fra 2021 af Jussi Adler-Olsen er niende bog i Afdeling Q-serien. denne bog handler om et selvmord, der har en masse løse ender og udvikler sig til at være en kompliceret gåde.

I “Natrium Chlorid” får du indblik i, hvordan fremtrædende personers død, måske ikke alligevel er selvmord eller ulykker. Flere pågældende sager blev tidligere umiddelbart opklaret, men det viser sig, at med nye informationer, er virkeligheden en anden. I arbejdet med de gamle sager, sker endnu et mord, men tiden og corona-restriktioner er imod og udfordrer Carl Mørck og hele holdet fra Afdeling Q. Sammen gør holdet alt hvad de kan for at forhindre endnu et brutalt mord. 

Ikke nok med at kapløbet mod tid er i gang i den hæsblæsende sag, må Carl Mørck tage kampen op med fortiden, da en helt anden sag sniger sig ind på ham.

3. Tvilling Yndling Grævling

En af de absolut bedste og mest populære Hella Joof-lydbøger er “Tvilling Yndling Grævling”. Her får du detaljer om Hellas eget liv med en helt masse humor, som vi kender hende bedst.

“Tvilling Yndling Grævling” er en selvhjælpsbiografi, hvor Hella fortæller meget ærlig historie, hvor du kommer helt tæt på Hella, der ikke er bleg for at afsløre detaljer som sit eget sexliv og krop. Det kan være emner, som for nogle kan virke skræmmende, men Hella formår at gøre det spiseligt og utroligt underholdende. Du kan læse om en masse ting, du kan relatere til fra hverdagen samtidig med, at du får en række råd til, hvordan du håndterer parforhold, sex og økonomi.

Gør dig selv en stor tjeneste, og lyt til “Tvilling Yndling Grævling” som lydbog af vores allesammens kære Hella Joof. Få et godt grin, bliv klogere på dig selv og det omkring dig, og få tips til, hvordan du skal begå dig i livet.

4. Offer 2117

Vi kommer ikke uden om den medrivende krimi “Offer 2117” af Jussi Adler-Olsen. Assad har i mange år være karakteristisk i Afdeling Q, men særligt denne gang kommer han i fokus, da flere voldsomme begivenheder bringer ham på randen af en nedsmeltning. Sideløbende med dette bliver hele Afdeling Q rystes af en kollegas død og ikke nok med det, forsøger de også at forhindre en vanvittig drengs morderiske handling. Helt sikkert er, at spændingen er på det højeste, og Carl Mørck og resten af Afdeling Q kæmper for at redde menneskeliv og Assads traumatiske dilemma og nedsmeltning. 

Lyt med og dyk ned i Jussi Adler-Olsens fortælling, som endnu engang overrasker og bestemt ikke skuffer dig. Når du først er begyndt at lytte til Offer 2117 som lydbog, er det svært at stoppe igen. Jussi Adler-Olsen formår gang på gang helt ekstraordinært i Afdeling Q-serien at fortælle så voldsomme og medrivende fortællinger.

5. Omgivet af idioter

“Omgivet af idioter” af Thomas Erikson er bogen til dig, som vil lære at forstå dem, du ikke kan forstå. Du har sikkert følt, at du er omgivet af idioter. Du forstår ikke andres handlinger, og de forstår ikke dine. Thomas Erikson giver dig konkrete og relaterbare eksempler fra hverdagen samtidig med, at du får videnskabelige forklaringer på den ultimativt mest almindelige årsag til konflikter, nemlig dårlig kommunikation.

Thomas Erikson giver dig redskaber, der kan hjælpe dig med at forstå forskellige måder at kommunikere på. Alt dette gør han på underholdende vis, og du er garanteret flere “aha-oplevelser”. 

Lyt med og hør en af de bedste lydbøger 2022, og bliv klogere på, hvad folk omkring dig virkelig mener. Og hvem ved, måske er du i virkeligheden ikke omringet af så mange idioter, som du først gik og troede.

6. Gopler ældes baglæns

Hvad er opskriften på en langt og sundt liv? Og hvad skal der til, for at vi kan leve længere? I ”Gopler ældes baglæns” af Nicklas Brendborg formidles tung videnskabelig information på en forståelig og ikke mindst underholdende måde, således alle kan være med. 

Nicklas Brendbog studerer molekylærbiologi på Københavns Universitet, og så er han enormt dygtig til at formidle. Hans store passion for videnskaben skinner tydeligt igennem samtidig med, at han har dig med hele vejen igennem. Du bliver taget med i den spændende fortælling, hvor du får flere bud på, hvordan vi kan forlænge livet.

Ønsker du også at få et langt og sundt liv? Så lyt med og bliv klogere på, hvad videnskaben siger, du skal gøre.

7. Lovløs

Hvis du står og mangler den perfekte medrivende fortælling, bør du give “Lovløs” af Line Holm et lyt. Her får du en hårrejsende fortælling med spænding hele vejen igennem. 

Særligt er bogen anerkendt for en fantastisk skildring af et Danmark, hvor befolkningen er præget af angst over et grufuldt mord af en ung kvinde. Mens uroen breder sig i København, er der også uro hos politiet, da drabschefen midt i alt kaos bliver påkørt. I kølvandet på dette, nedlægger politifolk arbejdet i protest og dårlige forhold. 

Mikeal Dirk indtager chefpositionen, og jagten på morderen indledes, hvor Maria Just hjælper den nye chef.

Lyt med i den velskrevne og medrivende bog med spænding og dramatik, som forbløffer og skaber frygt. Når du først er begyndt at lytte til fortællingen, er det svært at stoppe igen.

Find de bedste lydbøger her 

Gå på opdagelse i det store univers af lydbøger og find dem, som falder i din smag. 

Hvis du er ny i hele lydbogsuniverset, kan vi godt forstå, at det kan være overvældende med alle de tjenester og lydbøger, du kan vælge mellem. Men frygt ikke, vi er her for dig. 

Hos Gode Lydbøger sammenligner vi diverse lydbogstjenester, således du er sikret at finde det helt rette abonnement for dig, hvor du ubegrænset kan lytte til de bedste lydbøger. Vi giver dig inspiration til, hvilke lydbøger du skal lytte til. Ikke mindst giver vi dig også et overblik over de bedste lydbøger, krimier, lydbøger til børn, selvhjælpsbøger og meget mere. 

Se hvad de enkelte tjenester hver især tilbyder dig, og husk, at flere tjenester tilbyder dig gratis lydbøger i en prøveperiode. 

God lyttelyst.