Gode lydbøger til børn

Redaktionen

25.11.2022

Dette blogindlæg indeholder reklamelinks.

Vi har samlet de gode lydbøger til børn

Er du på udkig efter nogle gode lydbøger til børn? Så er du kommet til det helt rette sted. Vi har samlet en række børne-lydbøger, hvor du kan finde noget til børn i forskellige aldre.

Men hvorfor skal du vælge lydbøger til dine børn? Selvfølgelig er læsning vigtigt for dit barn, men i en travl hverdag kan det nogen gange være svært at finde motivationen at få dit barn til at sætte sig ned og læse. En lydbog er mere overkommelig og praktisk, og den er i den grad også værdifuld for dit barn. Højtlæsning af unikke fortællinger sætter gang i dit barns fantasi, og øger barnets ordforråd.

Med lydbøger kan dine børn lytte og lære, når de er fysisk aktive, gør klar til sengetid, eller når de sidder i bilen på korte eller lange køreture. Læs med, og bliv inspireret til at finde de lydbøger, som netop dit barn vil elske.

1. Orla Frø-Snapper (3+ år)

“Orla Frø-Snapper” af Ole Lund Kirkegaard er en fortælling om byens værste bølle, Orla, som er en lang og tynd dreng, der altid er efter byens mindre drenge. Det er bestemt ikke nemt at være lille, når man bor i samme by som Orla Frø-Snapper, der styrer slagets gang. 

Men selvom alt ser sort ud for de små drenge i byen, vender heldet til deres fordel, da Cirkus Benito kommer til byen. Det bliver straks sjovere at være lille modsat lange, store Orla Frø-Snapper. De små banditter er nemlig nogle gange lidt klogere end de store bøller. 

Dyk ned i det sjove univers af Ole Lund Kirkegaard, som formår at skildre nogle skægge og unikke karakterer og replikker, som er underholdende for både børn og voksne. Denne børne-lydbog er velegnet alle børn over 3 år. Fortællingen adskiller sig fra nogle af de andre ved, at det er en længere fortælling, som lidt ældre børn også kan få glæde af.

2. Kaninen der så gerne ville sove (3+ år)

“Kaninen der så gerne ville sove” af Carl-Johan Forssen Ehrling, er en fantastisk lydbog til dit barn inden sengetid. Bogen er en selvhjælpsbog til både børn og forældre, som giver en helt ny metode til at få børn til at sove. Mange forældre kender til problemet om aftenen, når barnet skal puttes – barnet kan ikke finde ro. Det er ofte et mareridt for forældrene efter en lang dag, og derfor er det enhver forældres drøm at få en hjælpende hånd i situationer som disse. 

“Kaninen der så gerne ville sove” er fortællingen om Kalle Kanin, som gerne vil sove, men uanset hvor meget han gerne vil, kan han ikke. Men heldigvis finder han en måde, som kan få alle til at sove. Sproget er skrevet på en speciel og beroligende måde, som også skinner igennem i oplæsningen. 

Bogen er skrevet af forfatter, coach og adfærdsforsker Carl-Johan Forssén Ehrlin, som hjælper dig med at få dit barn til at slappe af og falde i søvn. Brug den fantastiske børne-lydbog som godnatlæsning, og lad dit barn få en god nats søvn.

3. Gurli Gris møder julemanden (3+ år)

“Gurli Gris møder julemanden” er blot én af de populære fortællinger om Gurli Gris og det sjove univers, som alle børn elsker. Det er jul og Gurli Gris og hendes venner skal opføre et julespil i børnehaven. Hun møder julemanden i supermarkedet, hvor hun inviterer ham med til opvisningen. Men har julemanden tid til at komme, nu hvor det er december?

Lad dit barn lytte til Gurlis univers, som denne gang garanterer, at de kommer i julestemning.

Det kan sommetider være en udfordring for nogle børn at koncentrere sig om samme ting i længere tid ad gangen. Derfor er Gurli Gris lydbøger helt fantastiske. Det er korte og overskuelige fortællinger, som dit barn kan nyde til hver en tid.

4. Mimbo-Jimbo bygger et fyrtårn (3+ år)

”Mimbo Jimbo bygger et fyrtårn” af Jakob Martin Strids er den syvende del af fortællingen om Mimbo Jimbo, som er en lille, lyseblå elefant med en masse sjove idéer. I fortælling følger man Mimbo Jimbo og vennerne, som skal til at bygge et fyrtårn, men de støder på flere problemer undervejs, som de i fællesskab må løse. Som altid er der nemlig altid én i gruppen, som formår at lave ballade, og gør det svært for de andre venner. 

Dyk ned i den korte fortælling, og lad dit barn slippe fantasien løs med kreative idéer. “Mimbo Jimbo bygger et fyrtårn” som lydbog er velegnet til dit barn, som er over 3 år, og som ønsker en underholdende og lille fortælling. Du er sikret, at historierne er lærerige og værdifulde for dit barn samtidig med, at de uden tvivl får et smil på læben.

5. Gummi-Tazan (5+ år)

“Gummi-Tarzan” af Ole Lund Kirkegaard er fortællingen om den tynde og svage dreng, Ivan Olsen, som altid er et let offer på skolens bøller. I skoven får han buksevand og bliver drillet, og derhjemme får han skældud. Han er ikke den bedste til at læse eller den hurtigste fodboldspiller. “Gummi-Tarzan” er en sjov fortælling om Ivan, der på et tidspunkt får mulighed for at vende op og ned på hele hans triste situation som den svage dreng i skolen og derhjemme. Pludselig møder han en heks, der kan opfylde hans ønsker for én enkelt dag. 

Lyt til, hvordan Gummi Tarzan på én dag får mulighed for at score det afgørende mål i en fodboldkamp og give 17 bøller buksevand. Lad Ole Lund Kirkegaard tage dig med på rejsen om de sjove karakterer, der gør ”Gummi Tarzan” til en underholdende fortælling for både de små og de voksne.

Denne gode børnelydbog er en lidt længere fortælling på knapt en time, og egnet til lidt ældre børn. Det er den perfekte børnebog til alle børn over 5 år, og selv alle forældre kan lytte med og få et smil på læben.

Prøv en lydbogstjeneste gratis

Vi håber, at du er blevet inspireret til at finde gode børnebøger til dit barn. Lydbøger til dit barn er den perfekte måde at få dit barn til at koncentrere sig om at lytte. Desuden letter det også arbejdet for dig som forældre, da du ikke selv behøver læse fortælling efter fortælling op. Dette er der nogle som gør for dig. 

Med et abonnement til en lydbogstjeneste, kan du i en prøveperiode ofte lytte til lydbøger gratis. 

Det giver dig mulighed for at afprøve diverse tjenester inden du endeligt vælger din favorit-udbyder.