Hella Joof

Lyt til tankevækkende lydbøger som "Papmachéreglen" og "Dage med mildhed, modgang og mirakler" af den folkekære Hella Joof.

Find bøgerne her:

Hella Joof på lydbog

Forfatter, skuespiller og satiriker Hella Joof har været et samtaleemne i Danmark gennem de efterhånden seneste mange år. Forfatteren, der har mange fans, kan du også høre på lydbog i diverse udgivelser, som vi kommer ind på om lidt.

Hun er født i Birkerød i 1962 og blev kendt for at stifte “Det Brune Punktum” med blandt andre Peter Frødin og Martin Brygmann. I dag har hun også en kendt datter, Olivia Joof, der selv gør sig på de skrå brædder som skuespiller.

Gennem årene er det blevet til en del film som både instruktør og skuespiller – og det samme gør sig gældende for serier. “Papamaché-reglen” har høstet massevis af roser og er en særdeles populær lydbog. Igen et humoristisk indspark fra den folkekære forfatter, der har en mening om alt og også bidrog til det daværende “Mads & Monopolet” i radioen.

Med bestsellers som ”Papmaché-reglen”, ”Dage med mildhed, modgang og mirakler” og ”Tvilling Yndling Grævling” har Hella Joof formået at sætte sit præg på bibliotekshylder landet over. Hun kommer nemlig ikke bare med en håndfuld leveregler i den ene bog eller en bibliografi i den anden – hun kommer med underholdende beretninger og tankevækkende observationer, der gør det svært at lægge bøgerne fra sig.

Hella Joof har en fantastisk karakter, der er set i medierne i flere år – enten som skuespiller, komiker eller filminstruktør. I 2016 påtog hun sig endnu en titel – nemlig forfatter til den første bog ”Papmachéreglen”.

Vi kommer ikke udenom at “Papmaché-reglen” som den mest populære bog. Et emne, som alle kan relatere til – og som i bund og grund er så ligegyldigt, men alligevel skaber en mening og substans, som de fleste kan relatere til og grine af. Derfor må vores subjektive vurdering placere hendes seneste hit på en ukronet førsteplads.

Skal vi se nærmere på en anden god Hella Joof lydbog, kommer vi ikke udenom “Tvilling Yndling Grævling”, som er en slags selvhjælps-bog, der giver tips til, hvad man skal undgå i fx parforhold og økonomi. Igen med en humoristisk tilgang og et klassisk Hella Joof-præg. Den slår ikke Hella Joof “Papmaché-reglen”, men den er et godt bud på en to’er.

Hella Joof: skuespiller, filminstruktør, komiker og forfatter 

Hella Joof er ikke gået ubemærket rundt, siden hun først var en del af satiregrupperne Lex & Klatten og Det Brune Punktum, ligesom hun også lavede børne-tv i den populære serie ”Bullerfnis”. Senere har hun instrueret film som ”En kort en lang” fra 2001 og ”Oh Happy Day” fra 2004.

Den folkekære Hella Joof kan derfor kalde sig skuespiller, filminstruktør, komiker, forfatter og foredragsholder. Oplev Joofs unikke humor i hendes tankevækkende og inspirerende bøger, som alle bringer et smil frem på læben.

Hella Joof kan lyttes på alle lydbogs-medier

Er du en sand fan af Hella Joof-lydbøger, finder du dem alle steder online. Den mangfoldige forfatter, komiker, skuespiller og instruktør er altid højaktuel og blander sig i debatter eller starter dem selv med sine højlydte meninger.

Skal du have et godt grin, må du lægge ud med Hella Joofs “Papmaché-reglen” som den første bog, fordi den giver appetit på mere af sin slags, som hun er garant for. Om du er til Podimo eller Mofibo, finder du hendes værker som lydbøger og kan give den gas, når du har tid og lyst til noget andet end krig og kærlighed.

Det er med garanti din tid værd, og hun læser naturligvis selv alle sine bøger op, så du kan fornemme den humoristiske tone. Der skal dog lyde masser af ros til alle hendes bøger, da de mestendels tager afsæt i humor og kan give lidt adspredelse i en travl hverdag med stor seriøsitet, børn, pensionsopsparing, budget, terminsbetaling og død.

I 2016 udkom ”Papmachéreglen” som har ligget på bestsellerlister lige siden, og det er helt forståeligt. Bogen kommer med 25 leveregler, som Hella Joof har erfaret sig gennem sit liv. Det kan blandt andet være Pizza-reglen, Birkes-reglen eller Ankel-reglen. Alle regler viser uskrevne regler, som man kan leve efter for at være glad og lykkelig. 

Er du interesseret i Joofs livshistorie, kan du desuden læse og lytte til ”Tvilling Yndling Grævling”, som viser alt lige fra barndom og opvækst til parforhold og arbejdsliv. Det er en gribende og inspirerende beretning om, hvordan Joof er blevet til den, hun er i dag.

Lyt til en Hella Joof lydbog i dag, hvis dit liv mangler lidt kulør. En meget klar og rungende anbefaling til alle hendes lydbøger herfra.